Националният ни тим по волейбол за мъже излиза срещу САЩ от 11 часа българско време във втория си мач от Лигата на нациите в Китай. Българите победиха домакините с 3:2 гейма в първия си мач вчера.

В неделя отново от 11:00 часа волейболистите водени от треньора Пламен Константинов се изправят срещу Аржентина.

А1 подарява на феновете дебютните мачове на волейболните национали в Лигата на нациите

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов заяви след победата, че независимо от всичко е доволен от успеха.

"Знаехме, че първата среща в Китай ще бъде много трудна. Китай играе много добре вкъщи и не очаквахме, че ще бъде лесно. Както се вижда от резултата, те играха много добре и наистина бе равностоен мач. Започнахме добре в първия гейм, но след това мисля, че загубихме предимството си. Добрите неща дойдоха с някои смени в четвъртата част. Някои от момчетата влязоха от скамейката и промениха мача. Играха наистина добре и ни помогнаха да спечелим този труден мач. Като цяло основната разлика в мача беше в атака. Мисля, че това бе основната причина за победата ни", сподели Константинов, цитиран от volleyball.bg.

България с трудна, но сладка победа на старта в Лигата на нациите

Капитанът на волейболните ни национали Виктор Йосифов заяви след драматичната победа над домакина Китай с 3:2 гейма, на старта на Волейболната лига на нациите, че е било важно за тима ни да спечели този мач и тимът ни все повече ще подобрява играта си. .

"Мисля, че Китай показа страхотен волейбол. За нас бе важно да спечелим този мач. Смятам, че все още нямаме перфектно усещане помежду си, но вярвам, че ще подобрим това. Беше труден мач. Резултатът не е важен, всичко е наред", коментира Йосифов.

Във втората седмица от Лигата на нациите от 1-и до 3-и юни националите ще играят в "Арена Армеец" в София срещу Сърбия, Австралия и Русия.

От 15 до 17 юни националният отбор на България пък ще е домакин в зала "Конгресна" във Варна срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.