„Загубихме с 3:2, кубинците бяха по-добри” – каза лидерът ни Владимир Николов след поражението от Куба, което ни извади от полуфиналите на Световното първенсвто по волейбол в Италия – „Физически се чувствам добре, психически съм бил и по-добре.”

 

„Голямото браво е за Андрей Жеков, че успя да играе в този мач, защото проблемът му е доста сериозен. От мое име и името на отбора искам да му благодаря за проявеното мъжество, затова, че излезе и с мъжество защити екипа на България.”

 

„За 5-8 място излизаме и играем. Надявам се да се класираме 5-и, защото това ще има значение за шансовете за класирането ни на Олимпиадата в Лондон.”

 

„Проблемът дойде във втория гейм, защото след този обрат, ако бяхме да го взели, щяха да им се подкосят краката. При 23:23 имахме контраатака и не я реализирахме. Мисля, че това беше най-ключовият момент в срещата”, заяви още Владо Николов.

 

Капитанът ни също така смята, че решаващи за поражението от Куба са пропуските, направени от Тодор Алексиев, който сгреши и при 23:23 на втория гейм, когато необезпокояван от никой би топката в мрежата, вместо да я пусне в полето на Куба.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.