Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов заяви пред Гонг след загубата от Чехия с 1:3, че се надява отборът да продължи напред. Според него, основната причина за поражението е, че тимът не се е представил на ниво в напрегнатите моменти от срещата от Световното първенство в Италия.

„Ако тръгнем да търсим причини, могат да се намерят много. Факт е, че вчера играхме до 2:3, до 12 часа, но това е оправдание, което не искам да използвам и да се крия зад това. Имаме проблеми с играта под напрежение, тъй като отборът, гарантирам, че е отлично подготвен”, сподели Владо Николов.

„Горещо се надявам, че ще имаме възможност и ще можем да реализираме максимата, че е по-важно да станеш, след като паднеш, а и да продължим напред в първенството”, сподели волейболният ни национал.

„Определено има реална възможност да завърши световното първенство за нас, което ще бъде една пълна трагедия, за себе си говоря. Но дори и да продължим за Анкона, ще имаме за съперници едни много силни отбори.”

„Не знам как можем да се успокоим. Според мен не се справихме с напрежението. Така или иначе, това, което е станало, не можем да го върнем, имаме още мачове, но вече няма да сме фаворити, на базата на трите мача, които изиграхме до тук. Да се надяваме, че това ще ни помогне да покажем истинското лице на България и това, за което сме подготвени”, завърши лидерът в състава на Силвано Пранди.