Треньорите на всички участници в предстоящите мачове от група Е1 на Световната лига по волейбол за мъже в Двореца на културата и спорта споделиха очакванията си пред българските медии.

Ето мнението на треньорите на съперниците на България, Стефан Антига – Канада, Фердинандо Де Джорджи - Полша и Ренан дел Зото – Бразилия, цитирани от официалния сайт на родната централа:

Стефан Антига, Канада: Надявам се да направим хубави мачове

„Много съм щастлив да бъда в България. Очаква един турнир който ще бъде на по-високо ниво, от този който се проведе първата седмица. Нашият отбор е в процес на израстване и се надявам да направим хубави мачове във Варна“.

Фердинандо Де Джорджи, Полша: Пожелавам на фновете да бъдат удовлетворени от показаната игра

„Благодаря за гостоприемството. Треньор съм на този отбор по-малко от месец, което е доста изискващо към нас.Тук във Варна са събрани едни от най-силните отбори в света. Това ще ми позволи да опозная своите играчи и нивото на моя тим.  Очакванията ми са да подобряваме игата си и да побеждаваме. Предстоят ни много тежки мачове и ние трябва да имаме оптимален подход към тях. За мен фаворит в турнира е Бразилия. Искам да пожелая успех на всички треньори и самите фенове да бъдат удовлетворени от показаната игра“.

Ренан дел Зото, Бразилия: Предстоят равностойни двубои

„За мен е чест да бъда в България. В първия уикенд от Световната лига бяхме в Италия, получи се турнир с много равностойни обори. Няма да бъде по-различно и тук във Варна. В тази надпревара също има много силни съперници. Нашият първи мач е срещу Канада, отбор, който е в процес на израстване и няма да бъде леко. След това предстои битка с Полша – световен шампион и очаквания за много тежък мач. Накрая, завършваме с двубой срещу домакините от България – една страна с големи традиции и силен тим, който ще ни създаде трудности. И макар да знаем, че сме се класирали като домакин на финалите на Световната лига, за нас е изключително важно да играем на високо ниво, за да можем да намерим точния състав за финалната фаза. Затова аз лично се надявам да направим добро представяне тук. И съм уверен, че мачовете  ще бъдат много изравнени".