"Очаквам тежки мачове с всички отбори от група Е1 на Световната лига", заяви на пресконференция преди турнира във Варна наставникът на националния отбор на България Пламен Константинов.

Според него на тима му предстоят изключително тежки сблъсъци с едни от най-силните отбори в света. 

"Българската публика едва ли може да си пожелае нещо по-добро", допълни той. 

Николов: Ако направим "три от три" - ще е страхотно

Той коментира, че безспорно фаворитът в турнира е Бразилия.

"Не мога да кажа, че Полша е по-слаб отбор, тимът на Канада спечели два мача от първия турнир, движи се във възходяща линия и надгражда", каза още специалистът. 

"Надявам се отборът ни да играе добре и да даде максимума от себе си", каза още Константинов и допълни, че България ще търси победата във всеки мач.

"Искам да надграждаме и това го видях още в първия турнир", коментира още треньорът. Той допълни, че се надява мач след мач нашият отбор да надгражда и рано или късно това ще даде положителни резултати.

Виктор Йосифов: Сами се бихме срещу Аржентина

Треньорът на Канада Стефан Антига пък коментира, че нивото на турнира ще е много по-високо в сравнение с първия. 

"Очаквам трудни мачове срещу трудни съперници", допълни наставникът на "кленовите листа".

"Фаворитът е Бразилия, очакват ни много тежки мачове и трябва да подходим оптимално", коментира треньорът на Полша Фердинандо Де Джорджи и пожела успех на колегите си в надпреварата. Наставникът на Бразилия Ренан дел Зото каза, че първият турнир в Италия, в който игра водения от него отбор, е бил с равностойни отбори и положението във Варна няма да е по-различно. 

"Тук има много големи и силни отбори", каза той. 

Теди Салпаров: Дано победата над Русия не е случайна

Според него, Полша е изключително силен отбор, а България е силен тим с големи традиции. 

"Знаем, че сме се класирали за финалите на Световната лига като домакини, но за нас е важно да играем мачове на високо ниво", каза още специалистът и допълни, че се надява на добро представяне в този турнир.

Надпреварата в група Е1 на Световната лига започва утре. Първата среща от програмата е между Канада и Бразилия от 16.10 часа. В 19.10 часа България излиза за първата си среща срещу световния шампион Полша. В събота от 16.40 часа е срещата между олимпийския шампион Бразилия и Полша, а България среща Канада от 20.40 часа. В последния ден на турнира в неделя от 16.40 часа Полша играе с Канада, а от 20.40 часа България ще се изправи срещу Бразилия. 

Всички срещи от групата ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна./ БТА