Селекционерът на националния отбор по волейбол при мъжете Силвано Пранди определи предстоящите мачове във Варна от Лигата на нациите като трудни.

България ще играе последователно с Австралия, Япония и Италия, а двубоите са в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Селекционерът допълни, че най-хубавото на трудните мачове е, че дават възможност отборът да израства.

„Всички мачове от турнира на Волейболната лига на нациите във Варна ще бъдат трудни”, заяви Силвано Пранди преди срещите от надпреварата, които ще се играят от петък до неделя.

Пранди каза, че мачът на България с Австралия е тест за националите за по-нататъшното им представяне в турнира. Предстоящите срещи ще са много тежки, каза още специалистът. Той посочи, че за отборът и за него е удоволствие да са пред собствена публика и позната атмосфера.

„Преди години, когато си тръгнах от националния отбор, оставих България сред първите пет отбора в света и сега целта ми е да го върна там”, коментира още италианският специалист./БТА