Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров смята, че тимът има сили да покаже много по-вече на световното първенство, отколкото до този момент. „Трикольорите” ни загубиха с 1:3 от Чехия и сега зависят от развитието на двубоя между Китай и Франция.

„Смятам, че Чехия заслужено победи, игра по-добре от нас. Явно има и такива дни, трябва всички в отбора да си извадим поуките и да продължим с вдигната глава. Смятам, че нашите шансове си остават, независимо от загубата”, сподели Салпаров пред Гонг.

„При Чехите нямаше кой знае каква цел, докато при нас напрежението е много по-голямо. Като програма минимум ни е третото място, но мисля, че ние ще излезем от тази ситуация и ще направим нещо добро на това първенство”, добави либерото.

„Спокойствие и почивка са ни нужни. Готвим се, даваме каквото можем и каквото сабя покаже. Пак казвам, във волейбола в момента има много равностойни отбори. Говорихме, че всяко подценяване може да ни изиграе много лоша шега. Трябва отборът да е спокоен и да излезе от ситуацията.”

„Трябва да стане някакво чудо, за да ни изхвърлят от световното. Трябва да видим какво следва в Анкона”, сподели Салпаров, който вече гледа в следващия етап от световното първенство.

„Смятам, че един-друг трябва да се поддържаме в момента, защото само ние вътре можем да си решим нещата, защото ние играем на игрището. Трябва да излезем от тази ситуация, за да не се окажат напразни тези пет месеца, в които тренирахме”, завърши Салпаров.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.