Центърът Евгени Иванов, който през това лято почива от натрупаната умора през последните години и пропуска участието на националния отбор в Световната лига, заяви след успеха над Бразилия, че България може да се възползва от успеха и да стигне до финала на Световната лига и дори да го спечели.

„Момчетата показаха невероятен отборен дух” – каза Пушката - „Играта като технически характеристики няма какво да я засягаме, отборът победи днес. Седяха на игрището през цялото време убедени в това, което правят.. Убедени, че крайният резултата ще бъде в тяхна полза. Това им помогна тотално да сломят Бразилия в последния гейм.”

„Всеки един отбор има противници, с които може да играе и противници, срещу които не може да играе. Явно ние сме доста неудобни за бразилците и това вече се показва за втори пореден път на финалите на Световната лига. Надявам се тази тенденция да продължи и за в бъдеще.”

„Надявам се сега да не се главозамайват момчетата. Да седят с двата крака на земята, защото тепърва предстоят тежките мачове”, посъветва Евгени Иванов.

„Хубаво е, че направиха тази победа, защото четирите загуби от Полша им тежаха според мен. Сега ще могат с по-голямо самочувствие утре да влязат срещу Русия.”

„Този мач беше като един кръстопът за нас. Загубвайки го, можеше нещата да станат много тежки или спечелвайки както е в случая, нещата могат по много добър сценарии да свършат. Сега ще придобият самочувствие момчета и могат да придобият една инерция, която да ги закара до финала и до върха”, добави Пушката.