Президентът на Българска федерация волейбол инж. Данчо Лазаров заяви след успеха над Бразилия, че е изключително доволен, че с играта си нашите национали са накарали публиката в Катовице да скандира „България”.

„Много добър мач. Всички, които са гледали, са се убедили в това. Най-радващото е, че България победи световния шампион Бразилия. Победихме ги с майсторлък, с игра, с всеотдайност, с изключително желание, с което момчетата гонеха победата, със самочувствие. Няма вече никакъв страх от имената и това, което е Бразилия, това трябва да ни радва.”

„Не бих могъл да отделя някой от състезателите. Матей Казийски беше блестящ. Пламен Константинов помогна на отбора в най-трудните моменти, въпреки че не е в най-доброто си физическо състояние. Браво на Методи Ананиев. Боян Йорданов, който вече няколко пъти изтегля важни мачове и всички останали без изключение. Поздрави на треньорския щаб.”

„Поздрави за полската публика, която скандираше „България”, заяви президентът на Българска федерация волейбол.

За утрешния двубой срещу Русия Лазаров заяви, че всички мислят за единствено за срещата с братушките.

„Мислим само за мача с Русия и нищо по-натам. Така се играе на финал на Световна лига. Не могат да се чертаят никакви стратегически планове, никаква тактика да се прави. Само мислим за мача с Русия, а след това вече според класирането в групата да се надяваме, че ще се класираме напред. Важното е да играем нашата игра и ще победим. Убеден съм в това.”