Програмата на националния ни отбор по волейбол бе променена за днешния ден, в който тима ни няма мач на финалите на Световната лига в Катовице. След като селекционерът Мартин Стоев бе решил играчите да не гледат на живо решителния мач РусияБразилия, а да тренират в същото време, преди минути след разговор с капитана Пламен Константинов, стана ясно че все пак съставът ни ще бъде на трибуните на зала Сподек и ще наблюдава двата мача довечера – Сборная срещу селесао и домакина Полша срещу САЩ.

„Поговорихме си и решихме, че да гледаме заедно целият отбор двата мача ще бъде полезно, не само за разузнаване на тимовете като евентуални наши съперници на полуфиналите и финалите, но и като два тима от четирите наши противника на Европейското. Младите задължително трябва да обърнат внимание на играта им”, коментира за Гонг от Катовице Пламен Константинов.

Гибона е уверен, че тимът ни може да продължи напред в битката за медалите.

„Довечера ще разберем за кой отбор днешният петък 13-ти ще бъде нещастен. Възможно е Русия да бие Бразилия, като имаме предвид, че този сблъсък винаги е завързан. Руснаците имат силен сервис и блокада, което може да спре кариоките, които разчитат на първичната атака. Другият вариант с разликата в точките е много сложен. Бразилия трябва да направи много голяма разлика, а това е трудно”, сподели още капитанът Константинов.