Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич заложи на нежности в последната тренировка преди решителния мач България – Румъния от олимпийската предквалификация в Габрово.

На сутрешното занимание сръбският специалист изненада 12-те си избранички, като ги накара да се приближат една до друга по двойки и да се прегърнат възможно най-силно.

С леко учудване, момичетата изпълниха заръката, а след около 5 минути Нешич отново предприе нежната тактика, но с нареждане да разменят партньорките си.

Всички волейболни националки са настроени за битка довечера от 18:30 в зала Орловец. Настроението е добро. В тима ни няма здравословни проблеми.

Любка Дебърлиева и компания трябва да се наложат с 3:0 гейма срещу Румъния, тим който няма до момента загубена част. Едно от другите изисквания на Нешич по време на тренировката бе да викат възможно най-силно.

Снощи отборът ни бе събран на другарски разговор с цел психологическа подготовка за сблъсъка със състезателките на северната ни съседка.

Днешният ден започна напрегнато за две от най-щурите ни националки – Страшимира Филипова и Цветелина Заркова. Двете заседнаха в асансьора слизайки за тренировка. След дълго суетене, асансьорните техници помогнаха на момичетата, които не пропуснаха да покажат гласовите си възможности.

Веднага след края на заниманието момичетата бяха изненадани от натрупалия сняг.

Днес предстои да се изиграят два мача от предпоследния ден:

16.00 Словакия – Белгия

18:30 България – Румъния