Свещеник от църквата „Света троица” в Габрово е подарил книга на националния селекционер на женския отбор по волейбол Драган Нешич. Наставникът ходи всеки ден на святото място, за да се помоли за успехите на отбора. Това разкри самият той в интервю за Гонг.

„От малък обичам да ходя на църква. Не мога да ходя всеки ден, но тук в Габрово имам тази възможност. Искам да благодаря на свещеника от „Света троица”, който ни подари една книга с много хубави думи. Тук хората ни обичат. Затова е още по-важно да сме отговорни. Свещеникът, освен че е свят човек, е и нормален човек, с който разговаряхме”, каза Драган Нешич, който разкри, че въпросният свещеник е и волейболен фен.

Треньорът отново се върна към загубата от Словакия с 1:3 гейма във втория двубой от предквалификационния турнир за Пекин: „Тази ситуация не е хубава. Ние направихме 13 или 14 страхотни глупости по време на мача. Това не е добре. Говорихме с момичетата. Шансове, шансове, шансове … докога шансове? Трябва и ние да бием. Тези момичета са професионалисти, но трябва да сме малко по-отговорни.”

„Аз нося моята отговорност, но търся такава и от моите момичета”, добави още Нешич.