Капитанът на националния отбор по волейбол Любка Дебърлиева заяви за Гонг, че отборът все още има шансове за класиране и квота за Пекин. Състезателката е оптимист за предстоящите две срещи на момичетата на Драган Нешич.

„Сутринта ни беше малко напрегнато, защото ни се наложи да преживеем за втори път загубата от вчера. Треньорът се постара да ни я припомни. Не, че сме я забравили, но той се опитва да ни покаже пътя, по който трябва да вървим”, сподели Любка Дебърлиева.

„Румънките имат много добър блок и непрекъсната игра с центровете. Те играят с три центъра на игрището. Това, което ние вчера не успяхме да направим, те го направиха.

Имаме шанс, но Румъния е много добър отбор, но ако успеем да ги пробием в посрещане, имаме шанс да ги победим”, добави още капитанът на националния ни тим.

Утре от 18:30 часа България излиза в решителен мач срещу Румъния. Драган Нешич и компания ще търсят задължителна победа с 3:0 гейма, която запазва шансовете ни за продължаване в битката за олимпийска квота.

При успех с 3:0 над Румъния и Белгия в неделя, България ще оглави класирането, защото ще има по-добро геймово съотношение.

„Шансовете са ни добри, но румънките посрещат с двама души на игрището, но ако имаме достатъчно силови сервиси, имаме шанс. Битката не е загубена”, категорична бе Дебърлиева.