„Пристигнахме тук за победа, защото това винаги е нашата главна цел. Няма значение от съперника. Играем в много силна група, но ще се опитаме да се класираме за финалите. Ако достигнем до финалния кръг, ще се опитаме да станем шампиони. Ако не постигнем тази цел, ще имаме шанс да направим това следващата година”, сподели селекционерът на националния тим на България Силвано Пранди след победата 3:0 на Холандия от Световната лига.

„Много от момчетата от холандския отбор играят на високо ниво и ги познавам много добре. Поради тази причина не бяхме изненадани от тях. Холандците спечелиха важна победа срещу Бразилия. Те могат да играят много добре, а сега Бразилия не се намира в най-добрата си форма”, добави Пранди.

„Можем да играем и по-добре. Добрите волейболисти играят много добре, когато са в добра форма. Великите волейболисти играят много добре по всяко време, дори когато не се чувстват добре. Това е разликата между великите и добрите състезатели”, каза пък капитанът на България Владимир Николов.

Петер Бланже (селекционер на Холандия): „Двамата волейболисти (Матей Казийски и Владимир Николов) са от световна класа. Имаме шансове да спечели утрешния мач. Ако играем с агресия и дух и дадем всичко то себе си, можем да стигнем много далеч.”

Роб Бонтйе (капитан на Холандия): „Време е да постигнем победа срещу България, защото не сме го правили от доста време.”