Старши треньорът Силвано Пранди ще остане начело на мъжкия ни национален отбор по волейбол и за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година.

Общото събраните на родната централа днес в Габрово взе решение да възложи на Управителния съвет да удължи контракта на италианския специалист до Игрите, на които се надяваме да се класираме.

Шефовете на родния волейбол веднага информираха италианския специалист за своето предложение, което идва часове, след като тима ни приключи участието си в Световна лига 2010.

Силвано Пранди, който няма да се прибира в родината си бе благодарен и зарадван от желанието да остане начело на лъвовете.

Гонг научи, че отговорът на Пранди е бил: „Да, готов съм, приемам, радвам се, че оставам начело на България за още 2 години.”

Неговият контракт изтичаше в края на тази година, като причините той да бъде задържан са: постигнатите резултати, начина му на работа и проведено допитване сред момчетата, които да били единодушни, че с Пранди не само се работи много добре, но и са научили страшно много от него.

Общото събрание в Габрово на БФВолейбол прие всички видове отчети и изслуша докладите на различните комисии, включи в УС нови двама членове – изпълнителният директор на централата Станислав Николов и президентът на ВК Казанлък Деко Григоров. За заместник на УС бе включен президентът на Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов.

Очаква се цялото ръководство на родния волейбол довечера от 19 часа на живо да наблюдава мача на волейболните ни националки от Европейската лига в зала Орловец в Габрово.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.