„Преписвам абсолютно от Тренто формулата на успеха в Италия. Не трябва да правя всичко като тима на Радо Стойчев, но поне да предприемем техните стъпки и да възприемем тяхната политика. Искам да работя с български волейболистки. Желанието ми е да привлечем в Конелиано Добриана Рабаджиева”, каза пред Гонг старши треньорът на националния ни отбор по волейбол за жени Драган Нешич, който ще води тима на Конелиано през следващия сезон в Серия А1.

Специалистът по този начин коментира появилата се информация на Ботуша, че ще работи през следващия сезон 2010/2011 със състезателката на ЦСКА и националния Добриана Рабаджиева. Талантливата (на 19 години) и ръстова (190см) волейболистка бе част от тима на девойките ни, които станаха трети на Световното първенство в Мексико точно преди година, а в края на 2008 година заслужи наградата на БФВолейбол за „Най-просперираща волейболистка”.

Ето още от коментара на Драган Нешич за Доби и как копира модела на Тренто – тима на Радостин Стойчев, който последователно с българи като Матей Казийски, Цветан Соколов, Смилен Мляков, Васил Стоянов, Красимир Стефанов и Владимир Николов спечели само да 3 години всичко, което може да се спечели на клубно нови в света:

„От много години искам да привлека в италианския ми отбор българки. Това е добра и за мен, и за състезателките. Към момента има такава идея – Добриана Рабаджиева. За нея се водят сериозни преговори между нейния ЦСКА и други тимове. Бих искал ние да направим всичко възможно Добриана Рабаджиева да бъде в моя клуб, президентът на Коналиано също я желае. Но дали това ще стане, още нямаме 100% информация. Информацията в Италия е точно, но на 100% сигурна, че ще се случи. Решението първо трябва да бъде взето от ЦСКА, но и нормално от президента на новия ми отбор. Конелиано няма много високи финансови възможности, остана в Серия А благодарение на това, че повече няма да го има Йези. Не може да правим чудеса, но рецептата на Тренто и Радостин Стойчев с българските състезатели е много добра. Така и от умни хора с резултати, трябва да се преписва”.