Женския национален отбор по волейбол завърши на 3-о място на силния турнир за КупаГейдар Алиев” в Баку. Момичетата на Драган Нешич загубиха последната си среща от Украйна с 2:3 гейма (25:13, 25:22, 18:25, 17:25, 13:15). По-късно днес е финалът между Турция и Азербайджан.

„Доволен съм от това, което показахме на турнира. Допуснахме обаче поражение в последния мач заради недобра концентрация в отделни моменти, можехме и повече, но имаме достатъчно време, за да премахнем грешките преди квалификациите за Гран при и Европейското”, коментира за Гонг от Баку Драган Нешич.

Сръбският специалист допълни: „Любка Дебърлиева вече е напълно възстановена, започна като титуляр и игра през по-голямата част от двубоя. Пуснах за малко и Диана Ненова. Всички момичета показаха класа, но малшансът не ни позволи да бъдем на по-предно място. Сега отиваме да наблюдаваме последния двубой, след което ще се проведе и награждаването. Утре рано сутринта пътуваме за София, но дано бързо се възстановим от здравословните проблеми, които ни налегнаха.”

Голяма част от националките и треньорския щаб вдигнаха висока температура, повръщаха в следствие на летен вирус.