България ще играе с Германия от 18 часа българско време в Модена не само за 7-мото място в крайното класиране на Световното първенство по волейбол, но и за да завърши Мондиала с положителен баланс. Към момента играчите на Силвано Пранди имат 4 победи и 4 загуби. Националите ни постигнаха успехи над Китай, Полша, Бразилия и Испания, но паднаха от Франция, Чехия, Куба и Русия. Снощи САЩ би немците с 3:0 гейма (25:22, 25:20, 25:23) в Модена. В последното издание на световната ранглиста съперниците ни са 11-ти, а ние сме 7-ми.

Колкото и да е трудна мобилизацията за една такава среща, тимът трябва да излезе и да победи преди да приключи сезона с националния. Днес момчетата нямаха тренировка, а само видео и стречинг преди финалната си среща от Мондиала.

Съперникът ни от 18 часа е воден от аржентинеца Раул Лозано, който преди бе начело на полските национали. Не се очакват промени сред титулярите на Пранди – Андрей Жеков, Николай Николов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров, но може да се даде шанс в последния ден преди на форума и част от останалите за излязат на полето. Вероятната шестица на Германия ще включва очаквания в тима на Пламен Константинов Симон Тишер, Бьорн Андрае, Йохен Шорс, Кристиан Дюн, роберт Кром, Макс Гюнтер и либеро Фердинанд Тайл.

След поражението от Руся с 1:3 гейма, волейболистите ни се прибраха в хотела си, като част от тях изгледаха футболната евроквалификационна среща между Северна Ирландия и Италия, завършила при резултат 0:0.

Днес, но в Рим са ½-финалите на Световното първенство по волейбол. Куба – Сърбия и Италия – Бразилия съответно от 18:00 и 22:00 часа българско време. Във Флоренция за 9-то място играят Аржентина и Чехия, а Испания и Франция ще спорят за 11-тото.