Дните на Силвано Пранди като селекционер на България изглежда са преброени. Професора може да бъде освободен още днес, съобщава вестник "Тема Спорт". Неговото бъдеще ще се обсъжда на извънреден Управителен съвет на волейболната федерация.

По информация на изданието, ръководните фактори са раздвоени, но везните все пак клонят в посока освобождаване на италианеца след провала, който националите регистрираха на европейското първенство. Воденият от Пранди тим завърши едва на 11-о място.

Николай Желязков е името, което стои като основен вариант за наследник на Професора. Настоящият наставник на Нефтохимик изглежда с най-сериозни аргументи за поста.

Очаква се, ако действително се стигне до раздяла със 71-годишния италианец, Желязков да получи предложение да води България на олимпийската квалификация през януари с опция за дългосрочен договор до световното първенство в Русия през 2022 година. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.