Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди се защити подобаващо от грозните нападки срещу него от страна на разпределителя Георги Братоев. Волейболистът остана извън сметките му за олимпийската квалификация във Варна, а после и за Европейското първенство. 

Това отприщи брутална реакция от негова страна и той обвини 71-годишния италианец, че страда от деменция. После беше защитен и от брат си Валентин. А сега и Пранди отговори подобаващо, разкривайки и причините защо близнаците не са били в състава.

"Вижте, не мога да разбера защо всички питат за тези имена. Георги Братоев не е единственият волейболист на България, нали така?! Той не е Бруниньо Резенде все пак. Георги е добър състезател, но не е Кристиано Роналдо. Говорим за Братоев, който е на 32 години, добър волейболист, но трябва да подобри физическото си състояние."

"Това е истината. Ако съм взел решение да включа даден волейболист в списъка си, то е направено с цел да успея като треньор на България и отборът да постигне силен резултат", заяви Пранди пред "Тема Спорт" и продължи с разясненията.

"Искам да разчитам на най-доброто, да печеля. Силвано Пранди не е млад треньор. Пламен Константинов, Пироли, Камило Плачи са мои приятели и сме си говорили с тях много по темата. Много съм мислил върху списъка и в крайна сметка съм преценил, че това е най-доброто. Обичам българския волейбол, имам страхотни приятели. Искам да направя промяна."

"Това не става за няколко седмици. Необходимо е да се преживеят и някои по-неприятни резултати. Но от федерацията трябва да кажат. Силвано Пранди не е важен. Имам договор за една година, за да класирам България на олимпиада. Загубихме във Варна, но ще се опитаме да спечелим в Германия", каза Пранди.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.