Диагоналът на националния волейболен отбор на България Цветан Соколов изрази задоволството си след победата над Полша с 3:2 на старта на турнира от Световната лига.

Световният шампион е на колене, победа за България във Варна!

"Радвам се, че излязохме победители, защото направихме много грешки, но както се казва предпочитам да бия грозно, отколкото да загубя красиво. Направихме един мач, в който се борихме докрай и не отстъпихме с нищо. Накрая играхме като отбор и играта ни се получи, когато е най-важно", каза Соколов.

"Сега се прибираме и ще гледаме видео от днешния мач между Канада и Бразилия. Всеки знае коя е Бразилия. Канада е един отбор, който израства със страшна скорост. Видяхте, че в Сърбия направиха две победи, играят наистина на високо ниво, с нов треньор, различен стил на игра. Бразилия си е Бразилия, така че утре излизаме да се борим, да се раздадем на игрището и каквото сабя покаже", допълни волейболистът.

Константинов: Опасявам се, че победата може да натежи

"Според мен ни трябва малко игрови опит. Мисля, че такива мачове, както срещу Русия и Полша са ни от полза - за израстване като състезатели и като отбор. Ние играхме като отбор и всеки един на игрището се раздаде и мисля, че резултатът се видя и се радвам, че той е положителен. Днес въобще не ми вървеше сервисът, така че е съвсем нормално решение на треньора, за което няма как да се разсърдя или да коментирам. Днес сервисът не беше добре, да се надяваме, че утре ще е по-добре", каза още националът./ БТА