Наставникът на националния отбор на България Пламен Константинов заяви, че изпитва известни притеснения дали победата с 3:2 над световния шампион Полша от турнира за Световната лига няма да натежи на играчите му, тъй като очакванията към тима ще са за още успехи.

Световният шампион е на колене, победа за България във Варна!

"Не беше най-качественият мач от гледна точка на волейбол. Повече, като че ли беше игра на нерви. Като че ли успяхме да се съберем и да издържим накрая, повече психологически. След като победихме в четвъртия гейм психологията се обърна и дойде на наша страна и се възползвахме. Видяхте, че Канада изигра един доста равностоен мач с Бразилия. Канада изобщо не е за подценяване. Показаха добър волейбол", каза Константинов. 

"Бразилците може би бяха малко изненадани от отбора на Канада. Те са по-класният отбор и в крайна сметка си взеха своето, но Канада не е за подценяване. Аз казах, че няма слаб отбор на този турнир и няма да имаме лек мач. Ако днес и срещу Бразилия не бяхме в ролята на фаворит, утре може да ни натежат очакванията, че е един вид задължителна победа и това е по-голямото ми опасение да не ни натежи", допълни наставникът на тима.

"В общи линии не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви. Сервисът е едно от оръжията, които като че ли днес ни липсваха. Това е със сигурност, донякъде и играта ни на блокада не беше така, както в първия турнир. Загубихме сериозно посрещането. Така загубихме два гейма поред. В общи линии имаме много резерви, не беше волейбол от най-високо ниво", каза още Константинов./БТА