Асът на националния ни отбор Матей Казийски изрази увереност, че националите ще излизат във всеки мач на Световното първенство за победа и няма да правят тънки сметки.

„Целият отбор е много добре. Още не сме готови за Световното, но имаме две седмици да се подготвим. На последния ни турнир сега във Франция ще направим последните настройки. Там се надявам всичко да мине нормално, да няма контузии. Не малко, а доста странно е, че сега ще играем мач на приятелския турнир с Франция, а и в групата на Световното се срещаме. Но се надявам да нямаме проблеми в това отношение. Точно Франция смятам, че ще е най-трудният ни съперник в групата на Мондиала, защото винаги са били доста неудобен съперник. В поток Е сме с три отбора с различен стил на игра, но е важно да мислим мач за мач”, заяви звездата на нашия отбор.

„Честно казано и на мен не ми е много ясна схемата на Световното, но всички отбори ще пътуват и ще се местят. Ние трябва да играем и да побеждаваме, за да вървим напред! Ние отиваме с идеята да се бием във всеки мач и за по-предно класиране! Очакванията ми са за едно интересно Световно! Сметките може да показват, че ако бием нонстоп ще срещнем Бразилия за място на 1/2-финал, но аз не съм любител на сметките и на врътките, защото в крайна сметка ние винаги сме се оказвали сметнати и завъртяни. Ние отиваме да играем и да бием! Ако имаме възможност да избягаме от Бразилия, може би не е лошо да се възползваме, но това ще се реши на по-късен етап”.

„Сега сме в много по-добра форма от тази, която показахме на Световната лига. Има още обаче какво да се желае, както да се експериментира, включи се и едно младо момче към отбора и точно тези мачове във Франция ще ни бъдат от голяма полза точно преди Световното. Според мен Ники Пенчев има с какво да помогне, но решението трябва да дойде от треньора”, допълни Казийски.