Капитанът на волейболния национален отбор заяви на заминаване за турнира във Франция, че ще се борят за медал на Световното първенство.

Настроението е добро, защото сме добре подготвени, здрави и в очакване с оптимизъм и надежда Световното първенство. Турнирът във Франция е за доуточняваме дребни детайли. Повече мачове винаги са от полза. Няма значение, че ще играем с Франция във Франция, а после с тях и в групата. Ние играхме със Сърбия в Сърбия, с Италия в Италия, с Полша в Полша. Това са най-добрите отбори в света, между, които сме и ние. Така или иначе трябва да се изправим срещу тях, ако искаме да се борим за медалите. А и какви по-добри проверки от тези срещу такива съперници”, заяви Николов.

„Трябва да внимаваме да не допуснем грешка в третата група на Световното първенство. В първите две фази грешки са възможни, но в третата има два мача, които трябва да спечелим, ако искаме да сме част от финалната четворка. Този Мондиал се провежда по един нов, различен формат от всичко правено до сега. Но според мен, ако сме здрави и нямаме непредвидени контузии, отборът е подготвен да се бори за призовите места. Силата на България е в отбора. Имаме едни отбор с много добър колектив, с изявени състезатели, с млади волейболисти, с много добър треньор. Това са нещата, които правят разликата между нас и останалите. Пожелавам се като си прибираме на 11 октомври да сме си свършили работата, да сме дали всичко, на което сме способни и да ни посрещнете подобаващо. Не бих казал, че ни тези, че имаме да защитаваме бронзовите ни медали. Ние не отиваме да защитаваме, а да завоюваме медали!”, допълни капитанът ни.