Един от играчите на националния отбор по волейбол Мартин Атанасов беше много разочарован от драматичното поражение с 2:3 от Бразилия. Загубата не позволи на тима ни да спечели виза за Олимпийските игри през 2020 година.

"Имахме криле първите два гейма и половина. Но, за съжаление, не успяхме да натиснем достатъчно противника. Имахме своите моменти и в третия, и в четвъртия гейм. Не издържахме на напрежението. Бразилия заигра по-силно, на нас ни спадна играта, почнахме да бъркаме. Не можахме да отиграем лесните ситуации и така дойде спадът в играта ни. Чувството да играя срещу Бразилия в такъв мач с такъв залог е уникално. Не съм гледал много от другата страна”, сподели Мартин Атанасов.

„Стараех се да помагам на моя отбор. Не знам на какво точно се дължи спадът. Играеш, играеш - всичко върви и в един момент нещо се обърна. Дойдоха 3-4 елементарни грешки и от тях всичко тръгна надолу. Може би ни липсваше и малко опит в тези ситуации. Във важните ситуации ни липсваше именно това. Имахме и мачбол. Не ни се получиха нещата в най-важните моменти", заяви Мартин Атанасов.

"Смея да кажа, че на европейската олимпийска квалификация ще бъде много по-трудно, отколкото сега. Ако играем, както в първите два гейма днес, ще отидем на Олимпийски игри. Но такава форма не се поддържа толкова лесно. Надявам се да се класираме, но хората не трябва да имат толкова големи очаквания, колкото имаха сега", добави Атанасов.

И изказа благодарности към публиката във Варна и феновете в цяла България: "Атмосферата беше уникална. Залата беше препълнена. Мисля, че и цяла България е гледала този мач. Особено в първите два гейма летяхме. После - не се получиха нещата. Но искам да благодаря на цяла България за силната подкрепа и се надявам да ги зарадваме в европейския турнир."