Капитанът на националния ни тим волейбол мъже Владо Николов призна пред Гонг, че контузията на титулярния ни разпределител Андрей Жеков се отразява в подготовката на тима. Жеков е във Франция и се чака становище за състоянието му, като според докторa на тима ни той все пак ще може да играе на Световното в Италия, но със сигурност пропуска турнира в Полша.

„Разликата между Андрей и другите ни разпределители е много голяма, надяваме се бързо да се възстанови и да играе на Световното, което е голямата ни цел.”-казва от Варна Владо Николов.

Капитанът също има здравословни проблеми, но засега избегна операция на рамото.

„Приоритет е Световното, затова реших да не се оперирам. Увеличих с час заниманията във фитнеса, на определена възраст, ако си професионален спортист се налага допълнително да полагаш грижи, за да поддържаш тялото си в кондиция. Атмосферата в тима иначе и добра, тренираме усилено и се готвим.”-казва още Владо.

Слаб интерес има засега към семинара на Силвано Пранди, организиран от БФВ във Варна.

„Видях само треньори от Виктория, може би ще дойдат и други. Надявам се, защото ще е само в плюс за тях да се докоснат до волейбол от висша класа.”-казва още Николов.

Националите пътуват до Полша след няколко дни, за да участват на силен турнир заедно с Бразилия, като треньорът Пранди решава кой ще е основен разпределител от Георги Братоев, Иван Станев и извиканият по спешност Коце Митев, който през лятото заложи на плажен волейбол.