Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов се върна преди няколко часа от Италия. Диагоналът бе на контролен преглед заради проблем в рамото, като изследванията при специалисти показват, че е добре, и не е наложително в момента на всяка цена да се оперира.

Това означава, че Николов ще тренира пълноценно, правейки допълнителни упражнения в подготовката за Световното първенство, и когато той прецени, би било добре да се подложи на хирургическа интервенция.

От здравословно естество, добри са новините и за селекционера Силвано Пранди. Италианският специалист близо седмица бе тормозен от летен вирус, и днес за първи път се чувства по-добре.

Пранди ще има удоволствието за първи път, откакто е начело на България, да сподели опита си с родни колеги. БФ Волейбол организира треньорски курс и семинар в петък, събота и неделя, във Варна. Поканени са поне по един треньор от отбор, и още заинтересовани.

От щаба ни потвърдиха днес официално на сръбската федерация участието ни в приятелски турнир преди Световното, от 8 до 10 септември в Белград, нашите ще играят с домакините, Куба и Русия.