Волейболните национали правят първа тренировка в официалната зала, където в събота на 25-ти септември от 22 часа излизат срещу Китай в първи мач от Световното първенство. Интересът в Торино е вече факт.

„Спортните вестници отброяват старта на Мондиал`2010, а днес дори хора по улиците ме спираха, за да питат в коя зала играе България, тъй като вече сме само с официалните екипи и определено предизвикваме интерес. Много българи живеят на Апенините и ще се радваме да сме с агитка в залата, да се развее родния трибагреник. Това допълнително много ще ни мотивира.”- разказва от Торино за Гонг капитанът Владо Никололов.

Асът смята, че дисциплината, наложена от треньора Силвано Пранди, е нормална.

„Не бих акцентирал върху това. Ние сме професионалисти и е нормално да има дисциплина преди старта на голям шампионат.” - казва още капитанът.

Матей Казийски няма да празнува рождения си ден днес, само скромна почерпка за съотборници и треньорски щаб.

„Тържеството ще е след края на мачовете от Световното. Дай, Боже, само победи.”- казва още Владо Николов. Той е категоричен, че съставът е здрав и добре подготвен.

Без драми с багажа по въздушното трасе Франция - Италия. „Нямаме проблеми, все пак европейски полет час и малко. Не сме уморени.”- допълва капитанът на волейболните лъвове.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.