Волейболните легенди Димитър Златанов и Любо Ганев са оптимисти за представянето на националния ни отбор на стартиращото световно първенство по волейбол в Италия. Двамата бяха гости в Шоуто на Ники Кънчев по Дарик радио.

Димитър Златанов дори предвиди медал за момчетата на Силвано Пранди, докато Любо Ганев вече си е резервирал билети и хотели за мачовете на „лъвовете” ни, както и за финала, където очаква да е България.

„Вярвам в тях и мисля, че могат да спечелят медал”, сподели Златанов в ефира на Дарик радио.

„Много сме дръпнали напред. Когато един отбор играе със силни противници, тогава става добър. Един път ще те бие с много, един път с по-малко, а след това ще знаеш как да им се противопоставиш. Аз мисля, че вече натрупахме този опит”, добави от своя страна Любо Ганев.

В събота от 22 часа българско време България играе с Китай, в неделя също от 22 часа с Франция, а в понеделник от 18:00 е срещата ни с Чехия. Първите три тима от Група Е продължават във втората фаза, като според класирането отборът ни ще пътува за Анкона или Милано. Финалът на Световното първенство е на 10 октомври от 22 часа в Рим.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.