Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие официално обновената зала "Дружба" в град Перник. Събитието ще се състои на 14 октомври от 17:30 часа.

Волейболната зала към спортен комплекс "Дружба" беше реновирана с отпуснатите от Министерството на младежта и спорта 93 042 лева с ДДС. След приключването на ремонтните дейности тя ще бъде използвана за подготовка от ВК "Миньор" Перник и над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика "Виктория".

Обновяването на съоръжението започна през месец юли по инициатива на Община Перник и след одобрен проект, внесен в ММС.

Волейболната зала не функционираше в продължение на 15 години, а след основния ремонт ще се създаде възможност за пълноценен спортно-тренировъчен и състезателен процес.

На откриването са поканени временно изпълняващият длъжността кмет на Перник г-жа Севдалина Ковачева, представители на спортните клубове в града и гимнастичката Християна Тодорова, носителка на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.