„Всички обичат Ивет”. Констатация, която много добре знаем всички, но сега се появи в профила на министъра на спорта Красен Кралев, който е в Доха на Световното първенство по лека атлетика.

„На официалния обяд, даван от президента на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, единственият поканен атлет беше Ивет Лалова. Тя беше и единственият човек, поздравен лично от президента на IAAF лорд Себастиан Коу, след приключване на речта му, по време на обяда. Освен изключителен атлет, Лалова е и невероятна личност, призната и уважавана в целия свят. Гордеем се с теб, Ивет”, написа още Красен Кралев.

Ивет Лалова-Колио завърши на седмо място във финала на 200 метра при жените на провеждащия се шампионат в Доха. Българката финишира за 22.77 секунди, а шампионка с резултат от 21.88 секунди стана британката Дина Ашър-Смит, която постави и национален рекорд.

„Може би така ми е било писано - седмо място. Щастлива съм, нищо, че в момента малко плача. Плача за медала, а съм щастлива за финала", сподели Ивет Лалова след бягането на 200 метра. Тя участва на седмо световно първенство.

Самата спринтьорка не крие надеждите си да може да се състезава на Олимпиадата в Токио.