Може бе най-известните волейболисти в последно време бразилецът Джиба и италианката Франческа Пичинини оглавиха класацията за волейболните награди на Volleyball.it, равняващи са на италианските волей Оскари в категория „Състезатели”.

В подреждането при треньорите на мъжки отбори наставникът на Лубе Банка Мачерата Фернандо де Джорджи събра убийствена преднина от 413 гласа пред Силвано Пранди (Куньо) с 110 и Даниеле Баньоле (Сислей Тревицо) с 81.

При женските селекции, треньорът на Перуджа на Тони Зетова Масимо Барболини, който води и италианския национален отбор получи 270 гласа, които му отредиха първото място.

Марко Фенолио (Бергамо) и За Роберто ( Скаволини и нац.отбор на Бразилия) получиха съответно второ и трето място с 207 и 43 вота.

Бившият национален треньор на България Джовани Гуидети събра 23 гласа.

Категория волейболист бе спечелена от Джиба (Куньо) с 273 гласа, Иван Милкович (Лубе Банка Мачерата) получи 188, а Алберто Чизола – 103.

Единственият български играч в тази класация е Христо Златанов (Пиаченца), който получи 11 гласа, наравно с Валерио Вермильо и Омрсен.

При дамите Франческа Пичинини (Бергамо) бе оценена с 246, следват я Елеонора ло Бланко (Бергамо) с 190 и Симона Риниери (Песаро-Йези) с 90 гласа.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.