Един от лидерите на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров заяви, че е останал доволен от представянето на "лъвовете" в първия турнир от Лигата на нациите. Националите се прибраха днес от китайския град Нинбо, където победиха Китай и Аржентина и загубиха от САЩ.

"Очаквахме, че можем да победим Китай и Аржентина, а също така се надявахме да вземем нещо повече срещу американците, тъй като знаехме, че те няма да са с основните си играчи."

"Като цяло съм доволен от двете ни победи. Това ни дава допълнително самочувствие и увереност преди началото на домашния ни турнир, където ще е страхотно ако постигнем още две победи", заяви либерото, който не пропусна да отличи представянето на целия ни състав.

"Всички в отбора трябва да си помагаме, тъй като волейболът е колективен спорт. Всеки трябва да дава максимума от себе си, защото, когато играеш в цикъл от три дни, е много трудно да се играе със само шест човека."

"Ротирането на състава е практика, която прилагат всички отбори. Радващото за нас е, че всички, които взеха участие в този турнир играха на много високо ниво и резонно успяхме да победим Китай и Аржентина, а имахме и своите шансове срещу САЩ", допълни още той.

Относно предстоящия турнир в "Арена Армеец" в края на седмицата, Салпаров заяви: "Винаги сме били реалисти. В София ще опитаме да вземем със сигурност победа срещу Австралия, а срещу другите два отбора ще се борим. Побеждаваме ли сме както Русия, така и Сърбия, но трябва да отбележим, че реално в момента те са по-добри от нас." /БГНЕС