Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната купа по волейбол, която ще бъде връчена на шампиона в първенството на планетата за мъже, организирано съвместно от България и Италия (10-30 септември).

Възпитаници на СУ „Васил Левски“ (гр. Вълчи дол), ОУ „Васил Левски“ (с. Михалич), ОУ „Св. Иван Рилски“ (с. Червенци) и ОУ „Св. Климент Охридски“ (с. Стефан Караджа) гостуваха на министъра на младежта и спорта Красен Кралев в присъствието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов и Димитър Тодоров, зам.-кмет на Вълчи дол. В сградата на ММС учениците и техните преподаватели имаха възможност да разговарят със звездата на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров и да разгледат кабинета на министъра.

„Радвам се, че сте ми дошли на гости да видите как работя. Вашата община е много спортна. Знам, че имате много силен отбор по баскетбол за кадетки, а от Вълчи дол е и бащата Наско Сираков, който днес има рожден ден – Петко Сираков“, обърна се министър Кралев към децата. Той ги посъветва да спортуват редовно, да си учат уроците и им обеща през лятото да ги посети, за да види на място с какви условия за спорт разполагат.

Теодор Салпаров покани децата да подкрепят националния отбор по волейбол в мачовете от Световното първенство, които ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.

„Не всички деца имат този уникален шанс да докоснат купата, която ние мечтаем да спечелим. Аз също я виждам за първи път сега и много се вълнувам“, каза Салпаров.

Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и подаръци #BeActive. След посещението в ММС децата разгледаха Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“.

Главният уредник на музея Катя Иванова ги запозна с изложените експонати и с най-големите успехи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадиона.