Играещият спортен директор на ВК Нефтохимик Теодор Салпаров сподели очакванията си за участието на националния тим в турнира Лига на нациите, както и на световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия. 

"Емоцията, която съм изпитвал с националния отбор, никъде другаде не съм я изпитвал. Когато запеят химна, дали е в Двореца на спорта или в "Арена Армеец", 12 хиляди души, това е уникална тръпка. Всеки един спортист мечтае за това нещо, даже в момента настръхвам", каза Салпаров в интервю за предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT

Пламен Константинов за националния отбор и случая с Радо Стойчев

"Световно първенство не е имало в България от 70-а година. Не знам и дали следващите 100 или 1000 години дали ще има. Надявам се наистина до световното да намерим баланса между всички нас - състезателите вътре и треньорското ръководство, за да сме на нужното ниво и да постигнем добри резултати", допълни той.

"Не трябва да тръгваме с очакване за медали. Тези четвърти места са голям успех за нашите възможности, които има нашата федерация, макар че има 15/16 човека, които изнасят цялата тежест на националния отбор. Ние не сме Русия и Бразилия да имаме по 250/300 състезатели. Така че, трябва да стискаме само палци да не се контузи някой, да се изтренира по най-добрия начин. Това ще стане още от Лигата на нациите, защото то си е горе-долу като световно първенство. Там ще участват най-добрите 15/16 отбора в света и ние ще играем с всеки един от тях", коментира още либерото.

"Очаква ни вълнуващо лято. Аз съм сигурен, че Пламен Костантинов ще извика най-доброто, с което разполага в България като опитни и млади състезатели. Както казах, трябва да намерим баланса между млади и стари. Трябва да направим тази сплав, за да можем да играем на високо ниво", каза още той.

Салпаров коментира и темата за бившият национал Матей Казийски, който не е играл за България от 2012 година. Той напусна националния тим заедно с тогавашния треньор Радостин Стойчев заради скандал с Българската федерация по волейбол.

"Аз вече не знам колко пъти отговорям на въпроси за Матей. Казах, че на такъв форум трябва да излезем с възможно най-доброто, кото има и това включва Матей Казийски. Той е един от най-добрите футболисти за всички времена в България, а и не само. Ако Матей изяви желание, не мисля, че някой би бил против за това нещо", завърши той.