Разпределителят на Нефтохимик Георги Братоев похвали съотборниците си за играта им в мача с ЦСКА от волейболния шампионат. Бургазлии нанесоха едва втората загуба на лидера в шампионата и той разкри какви са причините за нея.

"Изпълнявахме добър сервис след първата половина на първия гейм. Имахме и един човек, който правеше One-man-show с 10 блока и сума ти успешни атаки. Също така бих отличил и Краси Гайдарски, който направи силен мач. Бяхме много добри а блокада, 19 блока за 4 гейма са много", сподели Братоев пред DIEMA SPORT 2.

Той направи страхотен мач с Ники Николов и Краси Гайдарски, които се скъсаха да забиват яки топки в полето на ЦСКА. Според него обаче още има какво да се желае от сътрудничеството му с тях.

"Според мен не се получаваше добре на този етап сътрудничеството ни с тях. Имаме доста мачове заедно с тях, но все още не сме сработили в момента. Някои неща искат повторение, за да бъдат в перфектно състояние", заяви Братоев и сподели как се чувства самият той.

"Чувствам се добре в Нефтохимик, но съм в доста слаба физическа форма. Тепърва ще наваксвам пораженията от тримесечната пауза, която ми е нанесла и които сам си нанесох. Надявам се около 2-3 седмици да имам добра физическа форма, защото след втория гейм ми става трудно."

"Ние нямаме право да бъдем в оптимална форма в края на сезона, защото сме изгубили доста точки в началото, а това предимство на другите в плейофите. В началото всичко се решава в два от три мача, затова трябва да направим всичко, за да се изкачим нагоре", заяви още Братоев и сподели какви са целите пред отбора до края на сезона.

"Титлата и Купата са задължителни цели не само заради селекцията, ами и заради нашето желание. Повечето от нас са играли добър волейбол и връщайки се тук искаме да покажем това, на което сме способни. Аз смятам, че и ЦСКА, и Левски, и Монтана, и Добруджа показват доста приличен волейбол. Първенството е интересно и нивото не е ниско", заяви Братоев и говори за предстоящия мач с Арда.

"Арда е можем да го подценим, разликата в класите е огромна, моите уважения към тях. Но смятам, че няма вариант за подценяване", завърши разпределителят.