Бургаският Нефтохимик нанесе втора загуба на лидера ЦСКА във волейболния шампионат. Съставът на бургазлии, пълен с големи имена от българския волейбол, надделя с 3:1 над храбрите момчета на Александър Попов с 3:1 в собствената си зала. В отделните части резултатът беше 25:23, 23:25, 25:17, 25:22 в полза на победителите. 

Мачът беше изключително оспорван, но домакините запазиха самообладание в първия гейм и въпреки че изоставаха през по-голямата част от времетраенето му, в края на правиха обрат и се поздравиха с успеха с 25:23 и дръпнаха с 1:0. 

През втората част ролите се размениха и след завързаната битка този резултат беше в полза на "червените" от София и геймовете станаха 1:1. Така всичко започна отначало. 

В третия гейм разпределителят на бургазлии Георги Братоев взе инициативата в свои ръце и редуваше страхотни атаки. Жани Желязков и Ники Николов завършваха нападенията за убедителния успех с 25:17. 

Така се стигна до решителния четвърти гейм. В него Нефтохимик водеше и поддържаше аванса си до самия край. След хубавите атаки на Николов и добрите отигравания на Краси Гайдарски и Братоев, "шейховете" поведоха с 24:20 и се виждаха победители.

Но тогава на сервис за ЦСКА застана Яни Георгиев и след две добри изпълнения намали на 22:24 и на домакините затрепериха. Но в крайна сметка след блок-аут при атака на "червените" Нефтохимик се поздрави с успеха с 3:1. 

Така бургазлии нанесоха едва втората загуба на момчетата на Александър Попов този сезон и вече събра 23 точки в актива си. ЦСКА остава на върха с 37 точки, но вече няма мач в повече пред преследвача Монтана, с който са с еднакъв актив.