Старши треньорът на Нефтохимик Петър Дочев беше изключително доволен от успеха на волейболистите си над лидера ЦСКА в отложения мач от шампионата. Той разкри след битката какви са били оръжията за този успех.

"Определено балансиран и агресивен сервис и добра организация на блокада бяха нашите оръжия. Когато тези елементи вървят, това влияе добре на нашата игра, така се получи и че нямахме колебания в посрещането, което ни помогна днес", заяви Дочев пред DIEMA SPORT 2.

"В ситуациите, в които ЦСКА успяха да си организират посрещането, имаха много игра в центъра. И затова се бяхме настроили в такива случаи да спираме Христо Цветанов, което ни се получи. Радвам се, че така стана, защото допринесе за успеха", продължи той.

"От спечелването на битката в центъра се тръгва, като спреш ЦСКА, е лесно да отиваш на края на мрежата после. Притеснявах се най-много от блокадата на ЦСКА и агресията им в края. Но ние имахме добро посрещане и това ни помогна да играем на разкъсана блокада през голямата част от мача", разкри още Дочев и говори за качествата на противника.

"Определено ЦСКА е най-сериозният отбор в шампионата. Те имат пейка, която им позволява да експериментират. Няма как да съм недоволен от показаното срещу тях, но определено има още върху какво да работим. Трябва да доизкусуряваме около кондицията на играчите ни", заяви Дочев и обяви кога се очаква включването на терена на Валентин Братоев.

"Ще ни помогне много, ако Валентин Братоев се включи, той е сериозен състезател. Много е спорно кога можем да го очакваме, но в най-кратък период от време трябва да е готов за игра", сподели Дочев и накрая коментира предстоящия мач с Арда.

"За мен лично няма слаби отбори, всеки противник трябва да се уважава и Арда е един от тези отбори", завърши треньорът на Нефтохимик.