Наставникът на волейболния ЦСКА Александър Попов отчете причините за втората загуба на тима му този сезон. Тя дойде в гостуването в Бургас на Нефтохимик, а според него ключов се е оказал първият гейм.

"Хлапашки загубихме първия гейм, преборихме се за втория. Ако водехме с 2:0, по друг начин щеше да протече мачът. Не се справихме с всички задачи, не всички сервиси на противника бяха трудни за отразяване, имаше и такива, но повечето не бяха толкова сложни. Сгрешихме много високи точки в атака, което е неспецифично за нас", заяви Попов пред DIEMA SPORT 2.

"Нефтохимик се възползва от нашата слаба игра, започна да изпълнява още по-силен сервис и това ни повлия отрицателно. Така се случи, първият гейм не беше така. Играта на разпределителя зависи от посрещането, но така стана. Не е извинение и чуждата зала, но в нея не направихме почти нищо на сервис след първия гейм."

"Припряността ни в действията след първия гейм беше отрицателна. Не сме се пречупили след тази част, просто изпуснахме инициативата в един момент. В първия гейм ни се получаваше играта, но мачът е дълъг, няма нужда да се фокусираме само върху него. Нефтохимик заслужи победата, ние имаме за какво да мислим и да тренираме, ако играем пак с тях напред, вече ще сме си взели поуката", заяви Попов и коментира защо не се получаваше сервисът на играчите му.

"Просто сме били по-слаб сервис днес, не е бил ефективен днес. Това е индивидуален елемент и много зависи от състоянието на състезателите. Когато ни върви играта, рисковете се получават. А днес в повечето ситуации бяхме догонващи, затова имаше и скованост. Това е една от поуките ни", сподели Попов и говори за предстоящия мач с Миньор.

"Днес разбрах, че ще играем в друга зала с Миньор, може би това ще е най-трудното за нас, защото за първи път ще влезем в тази зала и ще трябва да се аклиматизираме за нея", завърши треньорът на ЦСКА.