Старши треньорът на Марица Иван Петков бе много ядосан след загубата на финалната серия в женското волейболно първенство с 0-2. Пловдивчанки отново отстъпиха на „червените” в спора за титлата, но Петков бе категоричен, че и тази година, както и миналата, съдиите са помогнали на ЦСКА.

„Сега съм афектиран, и вие ми задавате такива въпроси. Загубихме от съдийски грешки. Колкото и банално да звучи. Това е самата истина. Грешките бяха в една посока,” заяви Петков за причините за поражението.

„Определено искахме да играем срещу Левски, защото срещу Левски се играе волейбол. Срещу ЦСКА има голямо напрежение. Естествено, че плейофите се играят не заради играта, а заради резултата. Но утре всичко ще е забравено, какво е свирил съдията. Каквото и да коментираме, ЦСКА е шампион, всичко свърши,” продължи той.

„Дори и мачът в Пловдив, пак беше тенденциозно свирен. Мачът във Варна, пак беше тенденциозно изсвирен. Но знаете ли колко такива мачове имаме?! Миналата година на финала с ЦСКА пак беше така,” напомни колко ощетен е тимът на Марица треньорът.

„Не обвинявам никой. Федерацията въобще не е замесена. Какво е виновна федерацията, че някой е свирил блокаут?! Не търсете конфликти,” добави Петков.

„Вината си е основна част и при нас. Не мога да оправдая нашите прояви. Но това е финален мач, съпътстван с много грешки. Финал, който се играе, за да се спечели, но да се спечели от някой от нас, а не от някой друг. Поздравявам ЦСКА, моите искрени поздравления,” завърши наставникът на Марица.