Старши треньорът на ЦСКА Юлия Иванова хвърли много сили в тежкия сезон начело на дамския волейболен тим, но усилията се отблагодариха с титлата в първенството, в което никой не слагаше младия „червен” отбор в сметките за шампион. На полуфинал ЦСКА отстрани Левски, а на финала се справи с носителя на Купата Марица с 2-0 победи.

„Много сме щастливи, че победихме, и то в такива два инфарктни мача. Много млади момичета показаха, че имат характер, имат воля, и смятам, че всичко се дължи на това,” заяви веднага след края на финалната серия тя.

Наставникът на ЦСКА категорично заяви, че отказът на Левски да играе втората полуфинална среща не е помогнал по никакъв начин на момичетата й: „Напротив. Много исках да играем с Левски, да отидем на финала с победа над тях. Решението на Левски си е тяхно.”

„Ние сме много силен колектив. Трудностите ни сплотяват, и ни правят още по-силни,” добави Иванова за начина, по който ЦСКА извоюва трофея, в сезон с много колебания и финансови проблеми.

„Трофеят е на момичетата, на цялото ръководство. На Сашо Попов и на Верка Николова, това е тяхната награда, те се борят със зъби и нокти да оцеляваме. Никой не очакваше тази година да бъдем шампиони, но това е наградата за труда, който всички полагаме,” посвети тя титлата.

„Дай Боже!” си пожела накрая Юлия Иванова – титлата да е знак, че за ЦСКА предстоят по-добри дни и клубът ще оцелее.