Претендентите за финалния турнир за сезона в тениса намаляват все по-драстично. След като аут окончателно от сметките остана американецът Сам Куери, сега такава съдба може да последва и Пабло Кареньо-Буста. 

Испанецът допусна шумен провал на старта на участието си в последния турнир, носещ точки преди битката в Лондон. Той отпадна още във втория кръг на Мастърса в Париж, изхвърлен от представителя на домакините Никола Маю. 

Французинът, който е точно 100 места по-назад в ранглистата от съперника си, надделя с 6:4, 6:1 за по-малко от час и половина на корта. Така Кареньо-Буста трябва да се надява на провали на останалите претенденти за място в Лондон, ако иска да е сред осемте най-добри в заключителната надпревара. 

А първият сет започна впечатляващо за испанеца. Той дръпна с пробив за 2:1, затвърди го и всичко сякаш вървеше по мед и масло. Но допусна връщане а брейка при 3:3, а в последния десети гейм на първата част беше пробит отново - 6:4 в полза на Маю. 

Във втория сет Кареньо-Буста сякаш отсъстваше. Той допусна изоставане от 0:5, после все пак взе едно свое подаване, за да опази честта си, но в крайна сметка преклони глава след 1:6 и е аут от турнира. 

Неговото отпадане отваря шансове за класиране за Лондон на някого измежду Жо-Вилфред Цонга, Кевин Андерсън, Хуан Мартин дел Потро, в по-малка степен и на Лука Пуй.