Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, коментира изказването на бащата на Новак Джокович - Сърджан, който обвини българина за разпространението на заразата от коронавирус на демонстративната верига турнири "Адрия Къп". Стоименов заяви, че на Гришо въобще не му е предлагано да се тества за заразата, въпреки че това е отговорност на организаторите на съответния турнир. 

GettyImages
22 снимки

Преди това редица сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на тестове за COVID-19, а през уикенда по време на надпреварата в Задар той даде положителна проба, след което стана ясно, че са инфектирани още Новак Джокович, съпругата му Йелена и кондицоинният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар, Хърватия, му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус", заяви Стоименов.

"Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват."

"Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия", коментира още Стоименов.


Още по темата:

Гришо е невинен: Ето откъде може да е тръгнала заразата в Сърбия
Джокович след новината: Искахме да направим добро
Зверска атака и тежки обвинения към Гришо заради COVID-19
Съсипаха Джокович заради заразяването на Гришо с COVID-19