Световният №1 Новак Джокович разпрати послание, след като стана ясно, че е тестват положително за коронавирус. Както е известно, след втория етап на „Адриа Тур”, то българинът Григор Димитров стана първият от Топ 30 тенисистите в света, който бе обявен за заразен, а няколко дни по-късно новината и за Джокович бе потвърдена.

Официално: Новак Джокович е заразен от COVID-19!

Моментът, в който пристигнахме в Белград, отидохме да ни изследват. Моят резултат е позитивен, както и на съпругата ми – Йелена, докато резултатите на нашите деца са отрицателни”, започна Ноле в изявление.

GettyImages
10 снимки

„Всичко, което направихме през последния месец, бе с цялото ни сърце и искреност. Нашият турнир имаше за цел да обедини и изпрати съобщение за солидарност до хората, които са поразени. Както се виждаше, надпреварата бе съчетана и видя всякакъв вид състезатели, които да играят играта на добро ниво, въпреки глобалната пандемична обстановка. Всичко се роди след филантропска идея, за да можем да съберем нужните средства и да дарим тези пари на най-нуждаещите се. Организирахме турнира в момента, когато вирусът и силата му намаляваха, вярвайки, че всичко ще бъде наред”.

„За съжаление, вирусът още е тук и ще е нещо, с което ще се съобразяваме и трябва да се научим да живеем. Надявам се, че нещата ще се оправят с времето и да започнем да живеем по начина, който го правихме досега. Ужасно много съжалявам за всеки индивидуален случай на заразен и се надявам всеки един да се възстанови възможно най-бързо”.

„Ще остана самоизолиран за следващите 14 дни и ще направя повторен тест след пет дена”, написа Джокович.