Звездата на баскетболния Денвър - Никола Йокич, е дал положителна проба за коронавирус. Само преди седмица сръбският спортист бе заснет да се прегръща със своя сънародник Новак Джокович, за когото във вторник стана ясно, че е заразен.

Двамата се срещнаха в Белград на 11 юни и седяха един до друг на баскетболна среща, очевидно неспазвайки правилата за социална дистанция. 

Информацията за положителната проба се появи едва днес, но според ESPN баскетболната звезда е направил теста още миналата седмица, въпреки че през цялото време е бил безсимптомен. 

Getty Images
22 снимки


В Сърбия побързаха да обвинят за заразата родната ни тенис ракета - Григор Димитров, който бе първият от гилдията с официална положителна проба. Според медиите в западната ни съседка именно Димитров е поставил начало на масовото заразяване на звездите, участвали на благотворителния турнир на Ноле, въпреки че тенисистите купонясваха заедно на 14 юни - 3 дни след срещата на Джокович с Йокич. 

Положителният тест забавя завръщането на НБА звездата в Америка, където трябва да се присъедини към отбора си за рестарта на надпреварата. Очаква се баскетболистът да се завърне обратно в САЩ до седмица.