Григор Димитров определи настоящия сезон, като най-добрия в своята кариера. Първата ни ракета ще участва на Мастърса в Париж тази седмица, а негов съперник ще бъде победителя от френския двубой между Ришар Гаске и Беноа Пер. Димитров вече си гарантира участие на финалите в ATP в Лондон, които ще се проведат в периода 12-19 номеври. 

Супер новини за Григор: с нов рекорд в ранглистата следващата седмица

„Обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, тъй като съм идвал тук доста пъти. Без съмнение това е най-добрият ми сезон. Спечелих големи турнири, пропуснах някои надпревари и това ми помогна да остана свеж. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми“, коментира Димитров. 

„В последните седмици играх много добре. Имах и някои тежки загуби, но в същото време не спирах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво се е случило едва когато пристигна в Лондон", допълни той.

Кой ще вземе последното 10 в тениса за 2017?

"Показвах постоянство с изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали, полуфинали почти всяка седмица. Върнах се в Топ 10 точно, защото започнах да побеждавам и в дните, когато не демонстрирах най-добрия си тенис. Работех допълнително дори и тогава, когато това не бе нужно“, каза още първата ни ракета.

До момента през сезона Григор е завоювал три титли - в Бризбейн, София и на Мастърса в Синсинати.