Григор Димитров остава на 8-ата позиция в световната ранглиста и през тази седмица. Първата ни ракета си взе почивка през изминалата седмица и затова актива му от 3650 точки се запазва.

Кой ще вземе последното 10 в тениса за 2017?

На 26-годишния хасковлия му предстои участие на Мастърса в Париж, където е поставен под номер 6 в основната схема. Днес ще стане ясно и кой ще бъде опонента му на старта на надпреварата. Григор ще се изправи срещу победителя от френския двубой между Ришар Гаске и Беноа Пер.

Добрата новина е, че след участието си на турнира във френската столица, Димитров със сигурност ще подобри най-доброто си класиране, като дръпне поне до 6-ата позиция в световната ранглиста. Причина за това е, че контузените Анди Мъри и Новак Джокович ще загубят много точки и ще паднат надолу в класацията. Също така Гришо може да се изкачи и до 5-ото място, ако успее да задмине Марин Чилич в надпреварата, класирайки се един кръг по-нагоре от хърватина.

Гурме вечеря за Гришо в Нотр Дам

Участието на Григор в Париж ще е под номер 6 за него, като до момента той не е успявал да преодолее осминафиналната фаза на турнира. През 2016 година Новак Джокович изхвърли българина в третия кръг след оспорван трисетов двубой, завършил при 4:6, 6:2, 6:3.

Гришо и Надал отново заедно в Париж

Иначе в топ 10 има една-единствена промяна. Александър Зверев измести от четвъртото място Марин Чилич, който вече е под №5. Лидерската позиция остава за Рафаел Надал , който ще завърши годината като номер 1, тъй като Роджър Федерер се отказа от участие в Париж. Швейцарецът остава втори с 9005 точки, контузеният Анди Мъри е трети с 4790. Следва Зверев с 4400, Чилич с 4185, Тийм с 3935, Джокович с 3765, Димитров с 3650 точки, Вавринка с 3360 и Давид Гофен с 2975 точки.