Eкзекуторът на Роджър Федерер - Танаси Кокинакис сервира сензацията на Мастърса в Маями, след като отстрани швейцареца във втория кръг на напдреварата. Австралиецът  се наложи с 6:3, 3:6, 6:7, записвайки първа победа в кариерата си над световен номер 1.

Шокът е факт: Федерер аут в Маями, сдава и върха

„Тренирал съм с Федерер няколко пъти и той е страхотен модел за подражание. Приложих наученото и се справих. Не го поставих под напрежение, но когато си играя играта, малко хора могат да се съревновават с мен. Просто трябва да съм агресивен“, каза Кокинакис.

„Федерер е просто човек, който играе тенис много по-добре. Във втория сет се възползвах от някои негови грешки, влизах все повече в разигравания. Диктувах темпото от форхенд. В тайбрека (б.р. на третия сет) бях доста развълнуван. Вътрешно бях щастлив, но запазих спокойствие", допълни той.

След провала: Федерер няма да играе повече до юни

„Много неща ми се случиха. Чувствам тялото си толкова добре за първи път от 2015 година насам. Да видим какво ще се случи", каза още Кокинакис.

За Федерер това бе второ поражение поред, след като отстъпи на Хуан Мартин дел Потро на финала в Инидиън Уелс. Маестрото не е допускал две поредни загуби от 2014 година насам.