Мнозина са на мнение, че четиримата големи тенисисти в момента Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са най-талантливото поколение в този спорт. Те владеят върха на тениса от над десетилетие, но вече предричат края на доминацията им. 

Тази дръзка прогноза направи бившата първа ракета на британския тенис Грег Руседски. Според него, залезът на този знаменит квартет няма да стане веднага, но в следващите две години, постепенно те ще отстъпят върха на израстващите тепърва имена. 

"Мисля, че в момента сме в един много важен транзитен период в мъжкия тенис. Виждате, че последните три Мастърса бяха спечелени от трима различни играчи - Джак Сок, Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър. Обикновено тези надпревари си бяха разпределяни между Голямата четворка. И тук-таме за цвят се намесваше Стан Вавринка."

"Мисля, че в следващите две години ще станем свидетели на завършването на този транзитен период на смяна на върха. Да, старите великани няма да се дадат без бой и да залязат безславно, още ще имат своите успехи, но младите момчета ще взимат все повече големи успехи", заяви Руседски. 

През тази година Роджър Федерер ще навърши 37 години, Рафаел Надал ще стане на 32, а Анди Мъри и Новак Джокович - на по 31 и според бившия британски тенисист вече няма да могат да устоят на напора на младите лъвове. Още повече, че контузиите ги преследват все по-често и им става много по-трудно да поддържат нивото си отпреди.