Рафаел Надал е мотивиран да се завърне в тениса след тежките последни месеци. Матадора участва само в един турнир през 2018-а, Аустрелиън Оупън, но сега проблемите изглеждат зад гърба му и той бе включен в състава на Испания за мача с Германия в Купа Дейвис в края на следващата седмица.

Самият Надал заяви, че ще участва в отборната надпревара заради любовта си към своята родина и Купа Дейвис, а не за да се подготвя за следващите турнири.

"Купа Дейвис е важен турнир, не е подготовка за нещо друго. Нека видим как ще се чувствам ден след ден. Ако се чувстввам добре в тенис отношение и физически, ще опитам да помогна на отбора да спечели мача. Наясно съм, че не съм завършил нито един от турнирите, в които съм играл."

"Желанието е да се завърна, но ще бъда предпазлив. Имах сложни няколко месеца, някои неочаквани неща се случиха, трябваше да съм търпелив, да почивам без да правя друго, но сега чувствам, че работя на добро ниво и опитвам да го подобрявам с всеки ден. Мотивиран съм да започна отново."